Een optie nemen: hoe werkt het?

Heb je je al ingeschreven? Dat kan via ons inschrijfformulier. De opties geven wij op 17 juni a.s. uit. Je  ontvangt van ons een mail, na de informatiebijeenkomst van 4 juni, over hoe je kans maakt op het nemen van een optie op een kluswoning. We vragen in de mail welke kavel je graag in optie wilt nemen. Je mag zelfs meerdere opgeven, maar doe dit op volgorde van voorkeur. Want, we geven maar 1 kluskavel per ingeschrevene uit. De datum van je eerdere aanmelding bepaalt jouw kans op de lijst. Wij wijzen de opties toe op basis van volgorde van inschrijving.

 

Het klinkt allemaal best spannend, zo'n kluswoning. Klopt, maar je kunt meer dan je denkt! Wij bieden duidelijke stappen en goede ondersteuning. Stap voor stap naar jouw droomwoning. 


1.     Neem een optie 

Neem een optie voor € 300,- en reserveer daarmee de kluskavel voor jezelf. Koop je de kluskavel daarna daadwerkelijk, dan verrekenen we het optiebedrag. 

 

Dit krijg je voor het optiebedrag:

  • Een optie op jouw kluskavel van 12 weken lang.
  • Een kennismakingsgesprek met jouw Koperscoach en een architect van Steenvlinder.
  • Alle benodigde onderzoeken en tekeningen.
  • Vrijblijvende kennismaking met een architect uit ons netwerk.
  • Gratis advies van onze bouwkostendeskundige.
  • Gratis advies van een hypotheekadviseur.
  • Toegang tot diverse themabijeenkomsten en ontmoetingen met andere klussers.
  • Gedurende het hele traject: contact met Koperscoach Heleen bij vragen!

 

2.     Mogelijkheden onderzoeken 

In de 12 weken van jouw reservering onderzoek je de mogelijkheden. Wat voor huis wil je? Welke materialen wil je gebruiken? Kun je het betalen? Onze Koperscoach begeleidt je intensief in deze periode. Als je dat wilt zorgen we ook voor een gesprek met een architect of aannemer, een duurzaamheidsexpert en financieel adviseur. Zo ga je goed voorbereid van start!

 

3.     Koopovereenkomst ondertekenen 

Als je doorgaat, onderteken je bij je Koperscoach na uiterlijk 12 weken de koopovereenkomst. Vervolgens heb je 1 maand de tijd om je hypotheek te regelen. Dit kan je gemakkelijk doen, want er is al een waarde-indicatie en vergunning beschikbaar. 

 

4.     Word eigenaar en werk je plannen uit

Na 1 maand gaan we naar de notaris en word je eigenaar. Je betaalt 70% van de kluskavelprijs. Wij gaan aan de slag en maken jouw kluskavel klusrijp. Tegelijkertijd werk jij je plannen verder uit, kies je hoe je je woning verder wilt indelen en afwerken. Vergeet ook niet na te denken over het aspect duurzaamheid in je gasloze woning. Ook in deze fase staat jouw Koperscoach altijd voor je klaar! 

 

Als wij op de helft van het klusrijp maken zijn, krijg je van ons bericht dat je mag komen kijken en betaal je 15% van de kluskavelprijs.

 

5.     Tijd om te gaan klussen!

De kluskavel wordt klusrijp aan je opgeleverd en je betaalt de overige 15% van de kavelprijs. Daarna krijg je de sleutels van de kluswoning en kun je gaan klussen!

 

Vanaf nu heb je 1 jaar de tijd om jouw kluswoning te realiseren! Sommige klussers doen veel zelf, anderen besteden veel uit. De keuze is aan jou! Als je woning af is, ga je er minimaal een jaar zelf wonen (zelfbewoningsplicht).

 

Hier wonen?

Wil jij graag wonen in De Meesterproef Vlaardingen? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg 

 

T      070 444 98 94

E      info@steenvlinder.nl

W     www.steenvlinder.nl