Stichting Fundering

Stichting Fundering maakt zelfbouw en klussen mogelijk voor mensen met een afstand tot de hypotheekmarkt. Dit zijn statushouders, maar bijvoorbeeld ook starters of zzp'ers met een inkomen tot € 30.000 per jaar. Fundering doet dit door zelfbouw en alternatieve financiering slim te combineren. Met een kluswoning van Fundering klus je letterlijk en figuurlijk aan je toekomst. 

 

Hoe werkt het? 

Fundering koopt (in samenwerking met Steenvlinder) kluswoningen aan en stelt deze beschikbaar aan hun deelnemers. Voor de verbouwing van de kluswoning stelt Fundering een passend bouwbudget beschikbaar aan de deelnemer om de woning helemaal naar eigen smaak af te bouwen. Zodra de woning klaar is kan de deelnemer de woning huren tegen een sociale huurprijs. De deelnemer heeft vervolgens enkele jaren het recht de door hem gerealiseerde woning te kopen tegen kostprijs. Bekijk hier het stappenplan. 

 

De Meesterproef

In De Meesterproef in Vlaardingen worden drie kluswoningen beschikbaar gesteld (LS01-LS03-LS04). Alle drie de woningen zijn inmiddels onder optie.

 


Kluswoning LS01

Deze woning bevindt zich in een voormalig klaslokaal op de begane grond. Je betreedt het appartement via een gemeenschappelijk trappenhuis die wij volledig opgeknapt hebben. Ook wordt er in dit appartementenblok een gemeenschappelijke fietsenstalling gerealiseerd. 

 

De woning heeft een oppervlakte (BVO) van 67m2 en een tuin van 148m2.

 

Bekijk het kluspaspoort om te zien welke klussen voor je worden gedaan en wat jij zelf kan verbouwen aan dit lokaal. Kluswoning LS03

Deze woning bevindt zich in een voormalig klaslokaal op de eerste verdieping. Je betreedt het appartement via een gemeenschappelijk trappenhuis die wij volledig opgeknapt hebben. Ook wordt er in dit appartementenblok een gemeenschappelijke fietsenstalling gerealiseerd.

 

De woning heeft een oppervlakte (BVO) van 80m2.

 

Bekijk het kluspaspoort om te zien welke klussen voor je worden gedaan en wat jij zelf kan verbouwen aan dit lokaal. Kluswoning LS04

Deze woning bevindt zich in een voormalig klaslokaal op de eerste verdieping. Je betreedt het appartement via een gemeenschappelijk trappenhuis die wij volledig opgeknapt hebben. Ook wordt er in dit appartementenblok een gemeenschappelijke fietsenstalling gerealiseerd.

 

De woning heeft een oppervlakte (BVO) van 74m2.

 

Bekijk het kluspaspoort om te zien welke klussen voor je worden gedaan en wat jij zelf kan verbouwen aan dit lokaal. Interesse?

Schrijf je in als geïnteresseerde via het inschrijfformulier.

Aan welke eisen moet ik voldoen?

Bekijk het deelnemersreglement voor alle eisen.


Contact

Heb je vragen over Stichting Fundering of over de kluswoningen die Fundering beschikbaar stelt? Je kunt contact opnemen met projectleider Murtada al Attabi via: info@fundering.org


De projecten van Stichting Fundering worden gefinancierd door middel van de uitgifte van een impactvolle obligatie. De emissie van de obligatie verloopt via AndersFinancieren, zie: www.andersfinancieren.nl.

Hier wonen?

Wil jij graag wonen in De Meesterproef Vlaardingen? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg 

 

T      070 444 98 94

E      info@steenvlinder.nl

W     www.steenvlinder.nl