We denken met je mee

Bij een kluswoning kun je veel zelf doen. Zeker als je handig bent. Toch doe je het bijna nooit helemaal alleen. Bij Steenvlinder begeleidt Koperscoach Heleen je van optie tot bouw. We denken met je mee, maar jij beslist! Je krijgt ook toegang tot ons netwerk van adviseurs voor ontwerp, duurzaamheid en financiën. Ze helpen je graag op weg. 


Financieel Advies

 

Wat kost het?

De investering om jouw kluswoning af te bouwen hangt helemaal af van wat jij wilt maken. Om je een idee te geven hebben we waarde-indicaties (zie aanbod) laten maken door een taxateur. Die geeft de eindwaarde weer van jouw woning nadat hij is afgebouwd, volgens een hoogwaardig afwerkingsniveau. Het verschil tussen deze eindwaarde en de prijs van je kale kluswoning is de investering die je doet. Doe je veel zelf, dan zal de investering lager zijn dan wanneer je alles uitbesteedt.

 

Kan ik het betalen?

Om te weten of je de kluswoning plus verbouwing kunt betalen, is het handig om bij een hypotheekadviseur te informeren wat je kunt lenen. De waarde-indicatie van de woning is een goede richtlijn voor je benodigde budget. Doe je veel zelf of breng je eigen geld in, dan kan de hypotheekverstrekker hier rekening mee houden.

Voor specifieke vragen over jouw situatie kun het vaak het best een adviesgesprek met een professional aanvragen. Bijvoorbeeld in de optieperiode, wanneer je onderzoekt wat je kan en wil. Graag stellen we je voor aan: Melior Hypotheken. Melior is een onafhankelijke hypotheekadviseur die thuis is in zelfbouw- en klusprojecten. Neem contact op voor vrijblijvend advies!


Zelf ontwerpen of met een architect? 

 

Je hebt misschien al in je hoofd wat je ongeveer wilt. Een architect kan je dan helpen om je ideeën tot leven te brengen. Bovendien kan hij of zij jou ook begeleiden met het vervolgtraject: de bouwbegeleiding met de aannemer. Bedenk in de optieperiode hoe jij jouw plan tot uitvoering kan en wilt brengen. Je kunt een vrijblijvend gesprek aanvragen met een architect uit ons netwerk, maar je kunt natuurlijk ook zelf een architect inschakelen. 


Duurzaam duurt het langst 

 

Maak je woning zo duurzaam en energiezuinig mogelijk, daar heb jij heel lang plezier van en het klimaat ook! Je kluswoning wordt in elk geval gasloos. Welke andere mogelijkheden zijn er, welke investering loont voor jou en waar moet je rekening mee houden? Bij dit soort vragen kunnen adviseurs jou goed helpen. Vraag ernaar bij jouw Koperscoach wanneer je een optie hebt genomen. 

Hier wonen?

Wil jij graag wonen in De Meesterproef Vlaardingen? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Steenvlinder

Oosteinde 237

2271 EG Voorburg 

 

T      070 444 98 94

E      info@steenvlinder.nl

W     www.steenvlinder.nl